Siirry suoraan sisältöön

Erton hallitus päätti selvittää jäsenten valmiutta työtaisteluihin

Erton hallitus käsitteli työmarkkinatilannetta 29.9.

Sormi painaa hissin painiketta

Erto ei voi hyväksyä hallituksen työelämäheikennyksiä. Olemme liittona vakavasti huolissamme eriarvoisuuden ja syrjäytymisen lisääntymisriskistä, jos maan hallituksen linjaukset toteutuvat. 

Erton hallitus on päättänyt selvittää mahdollisuuksia painostustoimiin, mukaan lukien poliittiset työtaistelutoimet. Mahdollisten työtaistelutoimien tavoitteena olisi saada maan hallitus luopumaan kohtuuttomista työelämän ja sosiaaliturvan heikennyksistä. Valmistelu tarkoittaa mm. jäsenkyselyn tekemistä. Haluamme selvittää jäsenten valmiuden painostustoimiin.

Lisäksi puheenjohtajamme Juri Aaltonen kiertää syksyn aikana 16 eri tilaisuudessa Ihmiset eivät ole vain numeroita -kiertueellaan. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja niissä Aaltonen avaa sitä, mitä maan hallituksen linjaukset työelämän muutoksista tarkoittavat ihmisten arjessa.

"Yhdessä pitää tehdä. Olemme osa palkansaajien rintamaa. Nostamme järjestöllistä valmiuttamme olla mukana kaikissa laajoissa työtaistelutoimissa mukaan lukien jopa yleislakossa", linjasi Erton hallitus.

"Erto on sitoutunut jäsendemokratiaan ja tämän takia aiomme kysyä avoimesti jäseniltä, mihin toimiin he ovat halukkaita. Erto toimii jäsenten tahdon mukaan tässäkin asiassa, sanoo Erton puheenjohtaja Juri Aaltonen.

Aaltosen mukaan Suomen menestys on aina perustunut sopimiseen, ei määräilyyn ja sanelemiseen. Erto peräänkuuluttaa yhteistyön ja neuvottelun kulttuuria ja vaatii maan hallitusta ryhtymään aitoon yhteistyöhön palkansaajaliikkeen kanssa.

Juri Aaltonen
Juri Aaltonen Juri on Erton puheenjohtaja. Hän on työtaistelu- ja työoikeuteen erikoistunut oikeustieteen lisensiaatti, joka harrastaa taloutta ja liikuntaa.

Jaa artikkeli:

Tutustu muihin artikkeleihin