Siirry suoraan sisältöön

Sosiaalialan järjestöjen uusi työehtosopimus hyväksyttiin Erton jäsenäänestyksessä

Toimihenkilöliitto Erto ja työnantajia edustava Hyvinvointialat HALI ry ovat tänään hyväksyneet neuvottelutuloksen Sosiaalialan järjestöjen työehtosopimukseksi 1.5.2023 – 30.4.2025 väliseksi ajaksi.

Nainen istuu lenkkitossut jaloissaan.
Sosiaalialan järjestöjen jäsenäänestyksessä 79 prosenttia kannatti neuvottelutuloksen hyväksymistä uudeksi työehtosopimukseksi ja 17 prosenttia jätti asian ratkaisemisen liiton tehtäväksi. Liiton neuvottelijat ja liiton edunvalvontavaliokunta kannattivat neuvottelutuloksen hyväksymistä ja siten tuloksen hyväksymisen kannalla oli yhteensä 96 prosenttia vastaajista.
 
Toimihenkilöliitto Erto on sitoutunut jäsendemokratiaan ja vie neuvottelutulokset aina jäsenäänestyksen arvioitavaksi. Liitto on sitoutunut toimimaan jäsenäänestyksen tulosten mukaisesti.
 

Sopimuksen sisältö

 
Työehtosopimusratkaisu vastaa työntekijöiden yleistä linjaa. 2023 palkkoja korotetaan 3,5 %:n yleiskorotuksella ja 2024 palkkoja korotetaan 2,0 %:n yleiskorotuksella ja 0,5 %:n paikallisella erällä.
 
Toukokuun 2023 palkanmaksun yhteydessä maksetaan 414 euron kertaerä.
 
Osana sopimusratkaisua toteutettiin yhdenvertainen perhevapaauudistus pidentämällä ei-synnyttävän vanhemman palkallista perhevapaata 26 arkipäivällä 32 arkipäivään.
 
Lisätietoja:
 
Puheenjohtaja Juri Aaltonen, juri.aaltonen@erto.fi
 
Toimihenkilöliitto Erto on olemassa, jotta kaikilla olisi parempi työelämä. Erto on yhteiskunnallinen keskustelija ja neuvottelija, jonka 13 000 jäsentä työskentelevät yksityisillä aloilla asiantuntijatehtävissä. Erto neuvottelee ja sen jäsenet hyväksyvät vuosittain useita merkittäviä valtakunnallisia työehtosopimuksia ja palkkasuosituksia.
 

Jaa artikkeli:

Tutustu muihin artikkeleihin