Siirry suoraan sisältöön

Täydellinen työpari

Optikko Riitta Korhosen ja myyjä Netta Ohtosen tiimityötä Joensuulaisessa optikkoliikkeessä kuvaa sanaton luottamus ja samanlainen huumorintaju.

Riitta Korhonen ja Netta Ohtonen seisovat vierekkäin.

“Olen tehnyt kohta seitsemän vuotta töitä Netan kanssa. Minä olen optikko ja teen töitä näöntarkastushuoneessa. Netta taas hoitaa myymälää. Tärkeintä optikon ja optisen myyjän tiimityössä on, että myyjä osaa ottaa kopin asiakkaasta näöntarkastuksen jälkeen. Netta ymmärtää minua täydellisesti, usein ilman sanojakin. Yhteistyömme on saumatonta. Meitä yhdistää myös samanlainen kiero huumorintaju.

Netta saattaa kuulla, mitä puhun asiakkaalle, sisäistää kuulemansa tiedon ja osaa soveltaa sitä myöhemmin oman asiakkaansa kanssa. Tämä on tärkeää optikon ja myyjän yhteistyössä. On taitolaji tehdä tilanne kiireessäkin asiakkaalle mahdollisimman helpoksi ja luontevaksi. Luotan Nettaan ja muuhun tiimiimme tässä sataprosenttisesti. 

Kuuluin aiemmin Soan hallitukseen yli kymmenen vuotta. Liittoon kuuluminen on minulle itsestäänselvyys. Sain Netankin liittymään, kun kerroin hänelle, että liitosta saa apua, jos työelämässä tulee ongelmia. Minusta on tärkeää, että nuoretkin liittyvät liittoihin ja ymmärtävät niiden tehtävän työelämän pelisääntöjen neuvottelijana ja turvaajana.”

Kuka?

  • Riitta Korhonen, 43
  • 13. vuosi optikkona, vuoden 2016 lopusta samassa optikkoliikkeessä.

“Riitta auttaa mielellään eikä turhaudu helposti”

“Olen töissä optisena myyjänä. Riitta hoitaa näöntarkastukset ja minä myymälän. Otan vastaan tavarat, palvelen asiakkaita, etsin oikeanlaiset kehykset, keskustelen linsseistä ja hoidan pienet korjaustyöt ja silmälasien taivutukset. 

Olemme Riitan kanssa olleet joensuulaisen optikkoliikkeen vakioporukkaa alusta asti. Myymälä on kasvanut vuosien myötä ja olemme saaneet paljon uusia työkavereita. Pidämme Riitan kanssa yllä myymälämme hyviä toimintatapoja ja siirrämme hyvää kulttuuria myös uusille työkavereillemme. 

Tiimimme onkin vertaansa vailla! Autamme toinen toistamme. Kaiken keskiössä on asiakas, jonka täydellinen asiointikokemus varmistetaan saumattomalla yhteistyöllä. Riitta auttaa meitä myyjiä päivittäin optiikan kiemuroissa, ja me puolestamme häntä ohjelmisto- ja kassa-asioissa. Hänellä on hyvä tilannetaju.

Vaikka työpäivä olisi kiireinen tai stressaava, vuoron jälkeen minulla on aina hyvä mieli. Se johtuu siitä, että meillä on Riitan kanssa samanlainen huumorintaju. 

Ennen optisen myyjän työtä en ollut kuulunut liittoon. Riitta kertoi minulle Erton ja Soan toiminnasta ja tajusin, että voin liittyä myös alalla toimivana myynnin ammattilaisena Ertoon. Minulla on turvallinen olo, kun tiedän, että jos työelämässä tulisi ongelmia, liitto turvaisi selustani.”

Kuka?

  • Netta Ohtonen, 29
  • Optisena myyjänä seitsemättä vuotta. Koulutukseltaan tradenomi, opiskelee töiden ohella Joensuun yliopistossa kulttuurintutkimusta.

Jaa artikkeli:

Tutustu muihin artikkeleihin