Siirry suoraan sisältöön

Uudet palkkasuositukset ovat tulleet voimaan 1.2.2021

Toimihenkilöliitto Erto ja Erityistoimihenkilöt ET ry ovat uudistanut palkkasuositukset eläintenhoitotyöhön, yksityiselle liikunta-alalle, sekä toimistotyöhön eli toimialoille, joilla ei vielä ole työehtosopimusta.

Nainen selaa kännykkää.
Suosituspalkkoja nostetaan 1.2.2021 lukien 2.0 %:lla, joka vastaa työmarkkinajärjestöjen solmimien työehtosopimusten vuoden 2021 korotustasoa. Palkat perustuvat jäsenistölle tekemiimme palkkakyselyihin. Erto suosittelee, että alalla työskentelevien henkilökohtaisia palkkoja korotetaan 2 % 1.2.2021 alkaen.
 
Yksityisen liikunta-alan palkkasuosituksen sisältö ja rakenne on uudistettu niin, että siinä huomioidaan sekä tuntikohtaisten ohjaustuntien valmistelua, ohjaamista ja vaativuutta sekä myös kuukausipalkkojen tasot suhteessa tehtävän vaativuuteen.
 

Hyödynnä palkkasuositukset

 
Voit käyttää palkkasuositusta työvälineenä käydessäsi työnantajan kanssa palkkaneuvottelujasi. Palkkasuositukset ovat tärkeä ja hyödyllinen työväline, kun mietit esimerkiksi palkkatoivetta työhakemukseen tai neuvottelet palkastasi työpaikallasi.
 
Palkkasuositusten noudattaminen on kannattavaa myös yrittäjille. Se helpottaa ja tehostaa rekrytointia, lisää ennustettavuutta yrityksen kustannusrakenteeseen ja keventää yrityksen työnantajatehtävien hoitoa. Yritys tietää, millä palkkatasolla se palkkaa työntekijöitä ja miten palkankorotukset hoidetaan. Talous- ja henkilöstöhallinto systematisoituu ja tehostuu.
 

Jaa artikkeli:

Tutustu muihin artikkeleihin