Siirry suoraan sisältöön

Yksityiselle sosiaalipalvelualalle saavutettiin neuvottelutulos 

Toimihenkilöliitto Erto ja muut työntekijäliitot ovat yhdessä työnantajaliitto HALI ry:n kanssa saavuttaneet neuvottelutuloksen yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen uudistamisesta. 

Mies kävelee kadulla läppärilaukku kädessään.
Neuvottelutulos menee nyt kaikkien osapuolten hallintojen käsittelyyn ja sopimuksen sisältö tulee julkiseksi sen jälkeen, kun liittojen hallinnot ovat käsitelleet neuvottelutuloksen, arviolta ensi viikon alkupuolella.  
 
Erton, SuPerin ja Tehyn alalle julistamat ylityö- ja vuoronvaihtokielto, hakusaarto sekä keikkailukielto päättyvät välittömästi. Juhannusviikolla alkavaksi ilmoitetut lakot peruuntuvat, kun neuvottelutulos on hyväksytty allekirjoittajajärjestöjen hallinnoissa. 
 
Lisätietoja: 
 
Edunvalvontajohtaja Saara Arola, p. 040 6316521, saara.arola@erto.fi  
 
Toimihenkilöliitto Erto on olemassa, jotta kaikilla olisi parempi työelämä. Erto on yhteiskunnallinen keskustelija ja neuvottelija, jonka 13 000 jäsentä työskentelevät yksityisillä aloilla asiantuntijatehtävissä. Erto neuvottelee ja sen jäsenet hyväksyvät vuosittain useita merkittäviä valtakunnallisia työehtosopimuksia ja palkkasuosituksia. 
 
Erto, SuPer ja Tehy kuuluvat neuvottelujärjestö Sote ry:hyn, joka neuvottelee yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksesta Hyvinvointiala HALI ry:n kanssa. Yksityisellä sosiaalipalvelualalla työskentelee noin 70 000 työntekijää, joista Sote ry edustaa selvästi valtaosaa. Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta noudatetaan sosiaalialan palveluyksiköissä. Sosiaalialan palveluyksiköitä ovat mm. yksityiset vanhusten palvelutalot, mielenterveys- ja vammaispalveluyksiköt, päihdehuollon ja lastensuojelun yksiköt, ensi- ja turvakodit sekä yksityiset päiväkodit. 

Jaa artikkeli:

Tutustu muihin artikkeleihin