Siirry suoraan sisältöön
Haluatko työpaikkasi luottamushenkilöksi?

Haluatko työpaikkasi luottamushenkilöksi?

Onko työpaikallanne asia tai useampi, joka kaipaisi kehittämistä? Tule mukaan noin 500 ertolaisen henkilöstön edustajan joukkoon!

Luottamushenkilönä olet osa Erton ydintiimiä. Henkilöstön edustajia eli hedejä on kaiken kaikkiaan lähes 500, joten kenenkään ei tarvitse yksin miettiä työpaikkansa asioita. Saat hommaan perehdytyskoulutuksen ja vuosittain on tarjolla erilaisia henkilöstön edustajien täydennyskoulutuksia. Lisäksi saat aina henkilökohtaista sparrausta, tietoa ja tukea Erton asiantuntijoilta sekä muilta henkilöstön edustajilta.
 
Luottamusmies hoitaa tehtäväänsä työajalla ja saa siitä sovittua korvausta. Koulutuksista sovitaan vuosittain työnantajien kanssa ja niitä voi suorittaa palkallisesti. Luottamusmiehellä on lain turvaama irtisanomissuoja.
Lenkkitossu

1. Innostu ja tartuta se muihin

Riittää kun työpaikalla on yksi innostunut ehdokas! Se voit olla sinä tai houkuttele mukaan joku hommaan sopiva kollegasi! Valinnan voi tehdä jo kaksi Erton jäsentä, mutta jokaiselle halukkaalle jäsenelle täytyy varata tasapuolinen mahdollisuus osallistua valintaan.

Tietokone

2. Järjestä valintatilaisuus

Jos työpaikalla ei ennestään ole luottamusmiestä tai -valtuutettua, saat Ertosta apua valintaan. Kutsu työntekijät koolle ja kerro, että työpaikalle etsitään luottamusmiestä tai -valtuutettua. Jos ehdokkaita on vain yksi, hänet valitaan automaattisesti valintatilaisuudessa eikä vaaleja tarvitse järjestää.

Alleviivaustussi

3. Järjestä tarvittaessa äänestys

Jos ehdokkaita on useampi, aloita tilaisuuden jälkeen äänestys ehdokkaiden kesken. Löydät sivuiltamme tarkemmat ohjeet äänestyksen toteuttamiseen. Erto auttaa aina tarvittaessa äänestyksen järjestämisessä.

Kädet_sydän

4. Ilmoita valinnasta Ertoon

Vastavalittu luottamusmies ilmoittaa valinnastaan Ertolle Oma Erto -asiointipalvelussa. Valinnasta ilmoitetaan myös työnantajalle. Tämän jälkeen Erto ottaa yhteyttä tuoreeseen vastavalittuun henkilöstön edustajaan sekä sopii milloin ja miten perehdyttäminen tehtävään alkaa. 
Jutta, Sinikka, Soile

Jos työpaikan kehittäminen kiinnostaa, ota rohkeasti yhteyttä meihin!

Erton toimisto auttaa ja neuvoo luottamushenkilöiden valinnoissa ja kouluttaa pitkin vuotta omia henkilöstön edustajiaan. Voit aina ottaa yhteyttä osoitteeseen hed@erto.fi.

Lue lisää aiheesta:

Katso kaikki ajankohtaiset