Liikunta-alan työehdoissa ja palkkatasossa on puutteita
Haasteiden edessä

Liikunta-alan työehdoissa ja palkkatasossa on puutteita

Kirjoittaja: Eija Väliranta

Liikunta-ala houkuttelee varsinkin nuoria, vaikka alan työehdoissa ja palkkatasossa on toivomisen varaa. Katso suosituksemme ja vinkkimme liikunta-alan ammattilaisille.

Fitness-buumi tuonut Suomeen runsaasti uusia kuntosaliyrittäjiä viimeisen kymmenen vuoden aikana. Tilastokeskuksen mukaan kuntokeskusten toiminta lähes tuplaantui vuosina 2008–2015, mitattiin kasvua sitten yritysten lukumäärällä, henkilöstömäärällä tai liikevaihdolla. Vuonna 2015 kuntokeskusten toimialalla oli 426 yritystä ja ne työllistivät yli 1 800 henkilöä. Yritysten yhteenlaskettu liikevaihto oli lähes 200 miljoonaa euroa. Vuonna 2016 Suomeen perustettiin peräti 27 uutta kuntosalia, eikä kuntosalibisnes ole siitä ollut hiipumassa.

ERTOn asiantuntija Jarmo Lahti on seurannut kuntosalialaa läheltä jo vuosia. Hänen mukaansa yksityisen liikunta-alan työsuhteisiin liittyvät ongelmat johtuvat osin tietämättömyydestä. Isoissa ketjuissa työlainsäädäntö tunnetaan yleensä erittäin hyvin, mutta pienissä yrityksissä tilanne saattaa olla toinen.

“Jos yrittäjä ei tunne velvoitteitaan eikä työntekijä oikeuksiaan, soppa on valmis. Alalla ei ole työehtosopimusta, koska työnantajapuoli ei ole järjestäytynyt. Heillä on yhdistys, mutta halukkuutta työehtosopimuksen solmimiseen ei ole ollut”.

Työntekijälle vieritetään yrittäjävastuuta

Lahti on nähnyt useita personal trainer -sopimuksia, joissa työntekijä kantaa yrittäjän vastuun.

“Personal trainerin oletetaan etsivän omat asiakkaansa salilta, eli hän joutuu tekemään asiakashankintaa. Ohjaaja saa usein provikkapalkkaa, jolloin pohjapalkka on olematon. Jos asiakas jättää tulematta sovitulle tunnille, personal trainer jää ilman provisiotaan.”

Muita tyypillisiä alan epäkohtia ovat ylitöistä tai pyhinä tehdystä työstä maksettavat korvaukset – niistä ei aina makseta työlainsäädännön mukaisesti.

“Olen myös kuullut, että jos ohjaaja sairastuu, hänen pitää itse järjestää joku sijaiseksi. Sijaisen hankkiminen on työnantajan tehtävä.”

Jarmo Lahden vinkit liikunta-alan työntekijöille

1. Liity oman alasi ammattiliittoon ja työttömyyskassaan. Jäsenyys kerryttää ansiosidonnaista päivärahaa. Eli jos jäät työttömäksi, saat työttömyyskorvausta, jonka suuruus määritellään palkkasi perusteella.

2. Tee aina kirjallinen työsopimus. Jos et ymmärrä kaikkia sopimuksen kohtia, kysy ammattiliittosi asiantuntijalta neuvoa.

3. Jos olet työsuhteessa, muista, että yrittäjän vastuu on työnantajalla, ei työntekijällä.

4. ERTOn sivuilta löytyy erinomainen työsuhdeopas, joka kannattaa lukea.


ERTO tekee palkkasuosituksia toimialoille, joilla ei vielä ole työehtosopimusta. Vähimmäispalkkasuositukset yksityisille liikunta-aloille julkaistiin 1.4.2018.