Kuka auttaa, jos minua kohdellaan töissä epäasiallisesti?
Töissä

Kuka auttaa, jos minua kohdellaan töissä epäasiallisesti?

Kirjoittaja: Jenni Junkala

Työkaveri nimittelee, jättää jatkuvasti vastaamatta puhuteltaessa tai raivoaa työpaikalla. Mitä teen?

Asiaton käytös töissä voi tehdä päivistä yhtä painajaista. Siksi ongelma heijastuu helposti koko työyhteisöön ja vastuu työskentelyrauhasta onkin koko porukalla. Tärkeintä on pyytää väärin tekevää kollegaa tai esimiestä lopettamaan. Mikäli se ei auta, asiaa pitää lähteä selvittämään tiukemmalla otteella.

Mitä teen ensimmäisenä, jos uskon tulleeni kohdelluksi epäasiallisesti töissä?

Usein voi olla hyvä keskustella asiasta ensin ystävän tai perheenjäsenen kanssa – onko ongelma totta ja asiatonta myös muiden mielestä? Mikäli näin on, asiaa selvitetään ensin työpaikalla ja silloin on hyvä kertoa käytöksestä työnantajalle.

Tieto ongelmasta kannattaa lähettää työnantajalle sähköpostitse, jotta siitä jää selkeä dokumentti. Jos olet jo tehnyt kirjallisen ilmoituksen epäasiallisesta kohtelusta, eikä mitään ole tapahtunut, on hyvä keskustella asiasta lähimmän esimiehen kanssa. Mikäli työnantaja laiminlyö vastuunsa selvittää tilannetta, myös työnantaja syyllistyy syrjintään.

Kärjistyneessä tilanteessa voit ottaa yhteyttä myös työsuojeluviranomaisiin, joiden tehtävänä on valvoa, että työn tekeminen Suomessa on turvallista ja reilua kaikille osapuolille. Viranomaista voi pyytää tekemään työpaikalla tarkastuksen epäasiallisesta käytöksestä.

Työsuojeluviranomaisten päivystysnumerot löydät jutun lopusta.

Onko minun hoidettava asia itse?

Myös työkaveri voi tehdä ilmoituksen työnantajalle työyhteisössä tapahtuvasta asiattomasta käytöksestä, vaikka se ei kohdistuisikaan häneen. Jos esimerkiksi yksi työyhteisön jäsenistä raivoaa toistuvasti kollegalleen, työkaveri voi ilmoittaa asiasta esimiehelleen tai työnantajalleen.

Keneltä saa apua tilanteen selvittämiseen?

Työpaikoilla on yleensä nimetty työsuojeluvaltuutettu tai luottamusmies, jota voi pyytää avuksi. Jos henkilöstön edustajaa ei löydy, voi ottaa yhteyttä ERTOn työsuhdeneuvonnan päivystykseen, joka palvelee ERTOn jäseniä.

Työsuhdeneuvonnan päivystysnumerot löydät jutun lopusta.

Millaista apua ERTO tarjoaa?

Usein paras ratkaisu on istuttaa kaikki saman pöydän ääreen ja puhua asioista kasvokkain. ERTOsta voit saada keskusteluapua tilanteen ratkaisemiseksi ja tiedustella muun muassa lakiin liittyviä asioita.

ERTOn työsuhdeneuvonnan päivystys 09 6132 31 (jäsenille, ma–pe klo 9.30–13.30).
Työsuojeluviranomaisten yhteinen päivystysnumero 02 950 16620 (ma–pe klo 9-15).

Vinkit antoi ERTOn työhyvinvointiin ja työsuojeluasioihin erikoistunut asiantuntija Jarmo Lahti.

Lue täältä, miten epäasiallinen kohtelu työpaikalla määritellään»