Siirry suoraan sisältöön

Noin 300 000 yksityisen sektorin palkansaajaa on ilman työehtosopimuksen suojaa 

Toimihenkilöliitto Erto on tänään uusinut yleisen linjan mukaisesti Toimistotyön palkkasuosituksen ajalle 1.5.2023–31.4.2025.

Sormi painaa hissin painiketta.
“Työehtosopimukset kattavat noin 84 prosenttia yksityisen sektorin palkansaajista. Silti noin 300 000 palkansaajan työehdot määräytyvät ilman työehtosopimuksen suojaa. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että työntekijällä on oikeus lomarahaan tai lomaltapaluurahaan tai palkankorotukseen vain, jos siitä on työnantajan kanssa itse sopinut, toteaa Toimihenkilöliitto Erton puheenjohtaja Juri Aaltonen.
 
Työehtosopimuksettomia töitä varten Erto on julkaissut jo vuosia mm. Toimistotyön palkkasuosituksen. Suosituksella tavoitellaan yleisesti työmarkkinoilla vakiintuneiden työehtojen toteutumista yhdenvertaisesti kaikilla työpaikoilla.
 
“Toimistotyön palkkasuosituksen mukaan työehtosopimuksettomissa toimistotöissä henkilökohtaisia palkkoja tulisi korottaa yleisen työmarkkinalinjan mukaisesti 3,5 prosentilla 1.9.2023 lukien. Lisäksi tulisi maksaa yleisen linjan mukainen 400 euron kertaerä toukokuussa 2023”, linjaa Aaltonen.
 
 
Erto julkaisee viikon 16 aikana kolme palkkasuositusta lisää: Markkinointi ja luovat alat, Yksityinen liikunta-ala, Eläinlääkäriasemat ja eläinklinikat.
 
Lisätietoja:

Puheenjohtaja Juri Aaltonen, p. 040 553 8536
 
Toimihenkilöliitto Erto on olemassa, jotta kaikilla olisi parempi työelämä. Erto on yhteiskunnallinen keskustelija ja neuvottelija, jonka 13 000 jäsentä työskentelevät yksityisillä aloilla asiantuntijatehtävissä. Erto neuvottelee ja sen jäsenet hyväksyvät vuosittain useita merkittäviä valtakunnallisia työehtosopimuksia ja palkkasuosituksia.

Jaa artikkeli:

Tutustu muihin artikkeleihin