Työelämän tärkein sana on EI

Työelämän tärkein sana on EI

”Kun sinä olet niin hyvä, niin voisitko auttaa, ehtisitkö?” Kuulostaako tutulta? Jos kuulostaa, kuulut luultavasti niihin, jotka ovat toistuvasti myöntyneet ja sanoneet: Kyllä, tottakai! Mitä luultavimmin olet sanomiasi myös myöhemmin katunut. Miksi ein sanominen on niin vaikeaa?

Kolumni
Lopeta laihdutuspuhe!

Lopeta laihdutuspuhe!

Laihtumisen ympärillä pyörivän keskustelukulttuurin voisi minun puolestani räjäyttää atomeiksi. Laihdutuspuhe vahingoittaa meitä kaikkia, niin lihavia kuin laihoja kaventamalla sitä muottia, johon kaikkien on mahduttava.

Kolumni
Kun kärpäsestä tehdään härkänen

Kun kärpäsestä tehdään härkänen

Työtaistelujen määrä kasvoi viime vuonna selvästi. Tästä syystä mm. EK on vaatinut työtaistelujen vähentämistä lakimuutoksin eli käytännössä työtaisteluoikeuden rajoittamista. Käydyssä keskustelussa suhteellisuudentaju on kuitenkin ollut pahasti hukassa. Annetaan numeroiden kertoa.

Kolumni
Kohti henkilökohtaista sopimista

Kohti henkilökohtaista sopimista

Henkilökohtaisen sopimisen merkitys työmarkkinoilla kasvaa koko ajan. Yhä useammin työntekijä ja esimies sopivat palkasta ja muista yksityiskohdista työehtosopimusten määrittäessä työehtojen vähimmäistason. Työehtosopimukset toimivat neuvottelujen tukena ja ponnahduslautana parempiin etuihin. Paremmin saa sopia, työehtosopimuksen alle ei saa mennä.

Kolumni
Laiskan ihmisen opas

Laiskan ihmisen opas

Olen laiska ja mukavuudenhaluinen maailmanmuuttaja. Haluan vaikuttaa asioihin vain jos ei tarvitse: ryhtyä poliitikoksi, perustaa yhdistystä, osallistua mielenosoitukseen, osallistua kokoukseen, lähteä pois sohvannurkasta, ottaa pyjamaa pois päältä.

Kolumni